1
PVC или поливинилхлоридът е гъвкав пластмасов материал с прозрачни и цветни разновидности. Освен че е гъвкав, той е и с висока електроизолация. Сигурно сте чували за PVC дограма, но истината е, че този материал се използва за много друг неща. В днешната статия ще разгледаме най-често срещаните приложения на ПВС дограмата.

Непластифицирано PVC
PVC или поливинилхлоридът е универсална пластмаса, която се предлага в широка гама от цветове. Полимерът може да бъде гъвкав или твърд и показва отлични електроизолационни свойства. Материалът често се използват като заместител на дървото, но непластифицираният PVC има много повече предимства.

Прозорци и врати
Най-широкото разпространение на ПВЦ е в изработката на прозорци и врати за домове, офиси, обществени сгради и производствени цехове. PVC е лек и гъвкав материал, от който могат да се изработят различни форми. Освен това, е изключително издръжлив на различни атмосферни и други условия, на влага и изпарения. ПВЦ дограмата е устойчива на корозия и ще ви служи вярно дълги години, без нужда от подмяна. Друго предимство на материала е лекотата, с която се поддържа. Достатъчно е да пазите вратите и прозорците от конденз и да ги почиствате с влажна мека кърпа.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика