1
Видове лазери за епилация

Към момента, се използват диоден, александритен и Nd-YAG. Те се различават по дължината на вълната, с която работят и са подходящи за различни нижди.

Александритен лазер – Това е най-високият клас лазер за епилация и най-често се води медицинска апаратура. Те не могат да третират кожа с тен, но тяхното предимство е, че се справят еднакво добре и с тъмни, и със светли косъмчета.
Диоден лазер – Това е немедицинско оборудване, което може да се ползва при всякакви случаи, но е най-ефективен при тъмно и гъсто окосмяване. Тъй като меланинът не се влияе толкова от конкретната дължина на вълната, при епилация с диоден лазер, се наблюдава ефект до втора, трета прецедура. След това, косъмчетата вече са по-светли и по-тънки и при тях почти няма резултат.
Nd-YAG лазер – Този вид лазер се справя при тъмни косъмчета и тъмна кожа, но често процедурата е болезнена. Това зависи и от настройката на машината и работата с нея, но все пак много потребители съобщават за болка.
До колко е ефикасна лазерната епилация?

За да има изобщо някакъв резултат от лазерната епилация, трябва да работите със специалист, който умело да определи броя на нужните процедури, и да ги извърши както трябва. Ако всичко е предвидено професионално, след извършения брой процедури, нежеланото окосмяване ще се редуцира до 90%.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика